2014. október 13., hétfő

Real D 3d szemüveg!3D tévéhez!3D élmény! - Jelenlegi ára: 799 Ft

 Ezzel a szemüveggel és egy projektorral 3D-s filmek??? HMMM? Az aukció tárgya a képen látható szemüveg, természetesen postázom is!
Jönnek a RealD passzív szemüveggel nézhető Full HD 3D TV-k
A mozikban alkalmazotthoz hasonló RealD technológiával 2011-ben már elkészülhetnek az első olyan HDTV készülékek, amelyek teljes HD felbontású 3D képe olcsó és könnyű passzív szemüveggel nézhető.
Egy a 3D szórakoztatással foglalkozó iparági kulcsszereplők számára megtartott múlt heti konferencián a RealD 3D technológiai cég elnöke és társalapítója Josh Greer olyan az otthoni 3D képmegjelenítő technológiával kapcsolatos információt jelentett be ami alapjaiban változtathatja meg a 3D televíziók jövőjét. A bejelentés szerint a RealD 2011-ben képes lesz az első úgymond „ passzív FULL HD 3D HDTV” technológia licencét kínálni, ami lehetővé teszi az ilyen készülékek nézői számára a mozikban használatoshoz hasonló olcsó és könnyű szemüvegek használatát.
 
 
A jelenlegi 3D TV-ktől éppen a nézésükhöz nélkülözhetetlen szemüvegek miatt ódzkodnak a vásárlók. Ezekkel a 3D aktív képzáró szemüvegekkel az a gond, hogy drágák (30 és 45 ezer Ft közötti az áruk), ügyelni kell, hogy a működésükhöz szükséges telepek feltöltött állapotban legyenek, a bennük működő folyadékkristályos panel általában megváltoztatja a képernyő színeit és többnyire még mindig ormótlanok. Az összes 2010-es 3D TV egy infravörös jeladóval szinkronizálja képzáró szemüvegeket a készülék képernyőjén megjelenő képhez, ami adott esetben szintén hibaforrás lehet.
 
A RealD szabadalmaztatott „ ZScreen” technológiája egy a síkpaneles képernyő elé épített elektrooptikai rendszer, ami a képernyőből kilépő fény cirkuláris polaritását, az óramutató járásával megegyezően illetve avval ellentétesen gyorsan képes váltogatni, ahogy a bal- illetve jobbszemnek szánt képek követik egymást. A képek tehát ugyanúgy szekvenciálisan jelennek meg, mint a jelenlegi 3D TV-ken, csak a ZScreen technológiának köszönhetően a bal- illetve jobbszemnek szánt képek eltérő cirkuláris polaritással. RealD cirkulárisan polarizált passzív szemüvegei aztán a polaritásnak megfelelően szétválasztják a bal- illetve jobbszemnek szánt képeket.
 
A passzív 3D szemüvegek előnye, hogy mivel nincs bennük elektronika és akkumulátor ezért olcsók (áruk 200 Ft alatt is lehet), könnyűek, a így jobban elviselik a nézők viselésüket. A gyártó Luxottica már az év vége felé kínálja majd a 3D kompatibilis passzív szemüvegeket, receptre akár látáskorrekciós lencsékkel is (így nem kell két szemüveget viselnie azoknak, akik amúgy is szemüvegesek). Természetesen infravörös szinkronadóra sincs szükség, ami kiküszöböli az ennek használatából adódó hibalehetőségeket is.
 
A RealD technológiáját használó passzív FULL HD 3D HDTV-k esetében a költségek a javarésze az aktív szemüvegektől áttevődik magára a TV készülékre.  
 
                                                                     


Jelenlegi ára: 799 Ft

Az aukció vége: 2014-11-03 12:30
. Real D 3d szemüveg!3D tévéhez!3D élmény! - Jelenlegi ára: 799 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése